Het  werk van Frans Hofmeester is een spiegel van zijn innerlijke reis, gevormd door een jeugd en verleden van pijn, verlies en onzekerheid. In zijn werk put hij uit de diepte van ervaringen en vertaalt dit emotionele landschap naar een visuele expressie.

Ge├»nspireerd door de natuur, het leven, de tijd en herinnering, tracht hij het onzegbare te vangen en uit te drukken in zijn kunst. De natuur, met haar cyclische patronen van groei en verval, is zijn constante metgezel en bron van troost. De creaties zijn een ode aan het leven.  

Door ervaringen om te zetten in creatieve energie, biedt hij   een stem aan onuitgesproken emoties en trauma's. Zijn kunst vormt een brug tussen verleden en heden, een manier om zijn persoonlijke worstelingen te transformeren naar een bron van verbinding en begrip voor anderen.

Frans Hofmeester zegt daarover: 'Het is mijn hoop dat mijn werk niet alleen zorgt voor reflectie, maar ook voor inspiratie.

Ik zie de wereld als een plaats waar wij, als toevallige passanten, een unieke rol vervullen door ons zelfbewustzijn. Ons bestaan is geen onderdeel van een vooropgezet plan, maar eerder een product van schitterend toeval en evolutionaire ontwikkeling.

De menselijke capaciteit voor kunst en creativiteit illustreert onze grootsheid, terwijl onze neiging tot geweld en oorlog laat zien hoe snel we onszelf kunnen vernietigen. We zijn niet gebonden aan religie of een hogere macht; ons bestaan is een  wonderbaarlijk gevolg van evolutie.'

 

Frans Hofmeester 2024.